Zomer 2017

Paperback
Volume
228 p.
€ 20,00

Niet op voorraad

‘Wat het lekkerst is, kan verkeren tot de meest vieze smaak in de mond, indien je niet oplet. Ik nam deze morgen een ananasbrokje van een grote fruitschaal, stak het achteloos in mijn mond, maar moest het na een paar seconden in allerijl uitspuwen. Ik kan de smaak ervan niet goed omschrijven. Ik zou zeggen glazig, wrang en rottig, de eerste woorden die mij invallen. Aan de buitenkant was nochtans niets te zien, misschien ietwat verdroogd, maar niet om je druk over te maken. De tuinman heeft ook een stukje geproefd, omdat hij vond dat ik de smaak niet goed beschreef. Hij kon zich bij glazig geen voorstelling maken, meer bepaald vond hij een optische metafoor weinig gepast als het over smaak ging.’

Pierre Plum post al jaren elke ochtend een stukje op Facebook waarin hij zijn gedachten de vrije loop laat. Deze uitgave bundelt zijn even grappige als scherpe dagelijkse beschouwingen uit de zomer van 2017.

Productdetails
Productdetails
ISBN9789073626935
Jaar2018
NUR301
Formaat140 x 220 mm
Volume228 p.
OrganisatieNooit meer slapen / Boekhandel Limerick / De Trein der Traagheid
Over de auteur

Pierre Plum (Kortrijk, 1943) studeerde psychologie en pedagogiek aan de Universiteit Gent. Hij was er assistent, werkte als klinisch psycholoog in diverse instellingen en is nu gepensioneerd.